Talvikenkä

talvikenkäHyvän talvikenkä on pitkäikäinen ja fiksu ostos!

Löydä omasi vinkkien avulla kenkäkauppa.net sivulta.

Talvikenkä valinta aiheuttaa aina pientä päänvaivaa. Hyvät talvikengät ovat pitkäikäiset, lämpöiset ja hinnaltaan kohtalaiset. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, että voisi olla tyytyväinen valitsemiinsa talvikenkiin?

Pohjan on hyvä olla kimmoisa ja joustava. Voit kokeilla käsillä taipuuko talvikenkä hyvin ylös ja alas sekä kiertäessä. Tällainen pehmoinen materiaali säilyttää elastisuutensa ja ominaisuutensa ansiosta pohja ei ole liukas jäällä tai märällä alustalla.

Pitoa parantaa myös talvikengän kannan leveys, silloin pohja on tukevasti maassa. Pohjan kuviointi olisi hyvä olla melko syvä ja harva, tämä antaa pohjaan kitkaa ja estää kaatumiset ja tapaturmat eikä isot urat kerää väleihinsä lunta ja pieniä kiviä.

Huomioitavaa on myös, että talvikenkä on pohjasta osaksi muovia alaosasta tai mielummin suosittua Gore-tex kalvoa. Tämä hylkii loistavasti kosteutta eikä kenkä pääse kastumaan sisältäpäin.

Kengän tulisi talvella olla aavistuksen suurempi kuin kesällä, jotta kenkään mahtuisi hyvin paksumpi lämmin sukka. Ota kuitenkin huomioon ettei talvikenkä ole liian suuri, että jalka pääsee liukumaan jalkineessa edestakaisin.

Vinkkinä: piirrä lapsen jalan ääriviivat paperille, leikkaa jalanmuoto paperista,  ota kengästä pohjallinen pois ja aseta lapsen jalasta muotoiltu paperi pohjallisen päälle ja mittaa jalkaterästä paljonko pohjallista jää näkyviin. Lasten kasvuvara kengässä on suositusten mukaan 12-17 mm. Näin pystyt valitsemaan lapselle sopivan koon, ilman arvailua.

Irrotettava pohjallinen on mittaamisen lisäksi hyvä myös, sen vuoksi että sen voi tarvittaessa vaihtaa uuteen, puhtaaseen tai laittaa kuivamaan. Ostamalla paksumman pohjallisen pystyt hieman löysää kenkää tukevoittamaan ja istuu näin paremmin jalkaan. Voit myös ostaa villaa sisältävän pohjallisen joka lämmittää jalkapohjaa mukavasti.

Kengän kiinnitys ja säätövara esim. narut, tarrat, remmit auttavat että jalka pysyy kengässä tukevasti eikä talvikengän sisään pääse lunta.

Kevyt talvikenkä on kävellessä mukavampi, raskas talvikenkä kuormittaa turhaan vartaloa.

Kengän korkeampi varsi lämmittää ja estää lumen pääsyn kenkään paremmin.

Tässä Sinulle ideoita ja ajatuksia millainen on hyvä talvikenkä. Laajaan talvikenkä valikomaan pääset tästä linkistä: kenkäkauppa.net/talvisaappaat